Home Content 3 tips om scriptie-stress te voorkomen

3 tips om scriptie-stress te voorkomen

Author

Date

Category

Het schrijven van een scriptie is iets waar iedere student tegenop kijkt. Natuurlijk is het scriptie schrijven een lastig proces. Je moet hard werken. Maar de ergste scriptie-stress kun je voorkomen. 

Wij geven 3 tips voor het voorkomen van scriptie-stress.

1. Kies een leuk scriptie-onderwerp

Dit klinkt heel logisch, maar het zal je verbazen hoe vaak wij horen dat mensen hun scriptie-onderwerp niet leuk vinden. Dus denk er goed over na: want vond je nou echt een leuk vak tijdens je opleiding? Is er één soort onderzoek dat je leuk vindt (kwalitatief of kwantitatief)? Vind je het leuk om met statistiek te werken, of hou je meer van tekstanalyse? 

Vaak kun je binnen één opleiding heel veel kanten op. Dat maakt het ook gelijk moeilijk om een goed onderwerp te kiezen, want er is zoveel! Belangrijk is: blijf bij jezelf. Want jij bent degene die er honderden uren over moet lezen en schrijven.  

2. Vraag om scriptie-begeleiding

Weinig studenten staan hierbij stil. Uiteraard is het schrijven van een scriptie een individueel proces. Maar je hoeft niet alles in je eentje te doen. Vraag eens aan een studiegenoot om je scriptie over te lezen. Of richt een scriptie-groepje op, waarin je met elkaar praat over jullie voortgang.

Je kunt ook een professionele scriptie-coach inhuren. Dan weet je zeker dat je goede scriptie-begeleiding krijgt. Als je een goed bureau vindt, kunnen ze je op verschillende vlakken helpen. Bijvoorbeeld qua taal en structuur, maar ook om je dat eerste zetje in de opstartfase te geven. Daarnaast is het fijn als je kunt kiezen tussen online begeleiding of scriptie-begeleiding op locatie. 

3  Begin op tijd

Dit is de grootste dooddoener. Maar het is wel waar: als je alleen maar uitstelgedrag vertoont, gaat die scriptie er nooit komen. Ook voor uitstelgedrag huur je een scriptiecoach in, trouwens. 

Het allerbeste advies is om gewoon maar te beginnen. Het helpt al enorm om je scriptie niet als één grote bult te zien. Als je het proces in stukjes opknipt, is het veel minder angstaanjagend. 

Linda Elise

Linda is taal- en contentfanaat. Schrijft over copywriting, vertalen en marketing.

Samenwerken? Stuur me een mailtje!

Recente berichten

Het effect van promotionele producten en waarom zou je ze inzetten?

Als we het over promotionele producten hebben, dan denken we al snel aan producten die bedrijven inzetten om de naamsbekendheid te vergroten....

3 tips om scriptie-stress te voorkomen

Het schrijven van een scriptie is iets waar iedere student tegenop kijkt. Natuurlijk is het scriptie schrijven een lastig proces. Je moet...

Promotieartikelen als effectieve marketingtool

Of het nu gratis pennen, zadelhoesjes of bedrukte winkelwagenmuntjes zijn, dit soort items met een bedrijfslogo erop zijn een van de beste manieren om...

Hoe een sociaal intranet werken voor een vertaalbureau leuker maakt

Als freelance vertaler werk ik voor een vertaalbureau. Technisch gezien kan ik vanaf iedere locatie werken. Noem mij een digital nomad, noem...

Het verschil tussen content marketing voor B2B en B2C

5 verschillen en 1 verpletterende overeenkomst Contentmarketing is belangrijk, zo ver waren we al. Maar zijn er voor...