Categorieën
Content marketing

Het verschil tussen content marketing voor B2B en B2C

5 verschillen en 1 verpletterende overeenkomst

Contentmarketing is belangrijk, zo ver waren we al. Maar zijn er voor verschillende soorten bedrijven ook verschillen in aanpak bij het schrijven van content?

Content van een B2B-bedrijf richt zich op mede-ondernemers, en content van een B2C-bedrijf op consumenten.

Wat voor gevolgen heeft dat voor je content marketing?

De doelgroep van B2B is complexer dan die van B2C

Bij B2B zijn altijd meerdere mensen betrokken die beslissingen moeten nemen. Daarom is het belangrijk dat je schrijft voor die specifieke mensen die de beslissing moeten nemen, en dat je content hun vragen beantwoordt.

Maar erachter komen wie die specifieke mensen zijn is niet zo eenduidig. In B2C-marketing is het veel duidelijker tot wie je je moet richten. Dat maakt het eenvoudiger om relevante blogs te schrijven voor B2C.

Lees ook: 6 taalblunders die je wilt vermijden

Je schrijft als professional voor professionals

B2B-content vereist dat je het product dat je verkoopt volledig begrijpt, omdat je schrijft voor professionals die zelf ook experts in hun vakgebied zijn en jouw content lezen om wat op te steken.

Daarom moeten B2B-contentschrijvers nauw samenwerken met deskundigen op het desbetreffende vakgebied om waardevolle content te kunnen schrijven.

Informeren en een vertrouwensband creëren

De content die je schrijft mag niet over je product of je dienst gaan, maar moet de vragen van je beoogde publiek beantwoorden. Voor je de content schrijft moet je dus weten wat hun vragen en behoeften zijn. Het doel is dat je een vertrouwensband met je klanten opbouwt.

Het mag, veel minder dan bij B2C-marketing, geen verkooppraatje zijn. Kies je bij het schrijven van content voor conversie of voor traffic?

Toon kennisleiderschap door content met diepgang

B2B-contentmarketing moet helpen kennisleiderschap van je merk op te bouwen. Het is belangrijk dat je klanten zien dat jij een expert bent in je vakgebied.

Dit is bij B2B nog belangrijker dan bij B2C; in de ogen van een leek ben je al gauw een expert, maar bij je vakgenoten moet je bewijzen dat je weet waar je het over hebt. Zorg daarom altijd voor content met inhoud en diepgang.

B2B-contentmarketing moet leads genereren voor sales

B2B-contentmarketing is nauw verbonden met sales. B2B-contentmarketing zou moeten helpen leads te genereren voor de sales teams, die de leads zo gauw mogelijk moeten opvolgen.

De content marketing moet op één lijn liggen met de sales – een goede samenwerking is dus vereist. In dit artikel schreven we hoe een SEO specialist kan samenwerken met een content marketeer.

Maar of je nu schrijft voor bedrijven of consumenten, er is 1 verpletterende overeenkomst:

Je schrijft voor mensen.

En mensen willen teksten lezen die hen informeren, inspireren, helpen en entertainen. Door goedkope verkooppraatjes prikken ze zo heen. Probeer jezelf dus niet op te blazen tot hemelse proporties, maar positioneer jezelf als hun gelijke die alleen in dat ene vakgebied hun problemen kan oplossen.

Deel je kennis. Mensen hebben behoefte aan interessante artikelen met diepgang. Goede content voorziet in die behoefte.

3 reacties op “Het verschil tussen content marketing voor B2B en B2C”

[…] Een goed vertaalbureau kijkt ook of de productomschrijvingen aansluiten bij het doelland. Zo hebben wij productomschrijvingen vertaald voor een webwinkel in babyproducten. Bij sommige producten werd verwezen naar de kraamhulp, wat in Nederland iets heel gewoons is, maar wat ze in het doelland (Spanje) helemaal niet kennen. Wees dus kritisch op je productomschrijving! Stem de teksten af op de juiste doelgroep, B2B of B2C. […]

[…] Is de Content Marketing bestemd voor consumenten of voor bedrijven. Beiden vergen namelijk een hele andere aanpak. De beide groepen dienen op een andere manier te worden aangesproken en hebben een andere resultaat tot doel. Zo is het bij B2B vaak belangrijk dat er leads worden gegenereerd en kan het bij consumenten om veel meer zaken gaan, zoals naamsbekendheid. Bij thijssen-translations.eu vind je nog veel meer tips over de verschillen voor B2C en B2B.  […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *