Categorieƫn
marketing

Promotieartikelen als effectieve marketingtool

Of het nu gratis pennen, zadelhoesjes of bedrukte winkelwagenmuntjes zijn, dit soort items met een bedrijfslogo erop zijn een van de beste manieren om de naamsbekendheid te vergroten en leads te genereren. Aangepaste promotionele producten zijn een krachtige marketingtool tegen relatief lage kosten.

Het doel van het gebruik van promotionele weggeefacties is om klanten aan te trekken en merkaantrekkelijkheid te creƫren. Mensen zijn dankbaar voor een gratis product en waarderen iets dat nuttig is en waarde toevoegt aan hun leven. Ongeveer de helft van de mensen die promotieproducten ontvangen, gebruiken ze in hun dagelijks leven. Klanten geven deze artikelen ook vaak aan anderen in plaats van ze weg te gooien.

Promotieproducten zijn betaalbaar

In vergelijking met andere vormen van reclame, zullen promotieartikelen u veel waar voor uw geld geven. Fabrikanten houden de prijzen van de promotionele producten laag voor massadistributie, maar de impact is groot op de ontvangers. De meeste consumenten zullen deze items ongeveer zes maanden bewaren en gebruiken en ze vervolgens aan iemand anders doorgeven, wat de kosten per vertoning verlaagt.

Merk herkenning

Alle bedrijven willen een sterke reputatie opbouwen en zich onderscheiden van hun concurrenten. Met promotionele producten kan een bedrijf een logo aanbrengen op een artikel die zijn klanten dagelijks gebruiken. Omdat deze items lange tijd in huizen, kantoren, auto’s, enz. Blijven, wordt de ontvanger continu aan het merk herinnerd en zal het zich waarschijnlijk eerder herinneren wanneer hij een product of dienst nodig heeft die hij aanbiedt.

Klantenbinding

Promotieproducten zorgen voor een sterke klantenbinding en loyaliteit voor een merk. Ze helpen het merk meer persoonlijkheid en tastbaarheid te geven. Als u ervoor zorgt dat de promotieartikelen goed gepland en innovatief zijn, dan zal dit een grotere impact hebben op de doelgroep en het profiel van het merk helpen verbeteren.

Leads en verkoop

Promotieproducten kunnen leadgenerators zijn die de omzet verhogen. Ze werken op dezelfde manier als een visitekaartje, maar met betere resultaten, omdat de klant het elke dag ziet in plaats van het in een la te leggen en het te vergeten.

Conclusie

Een goed begrip van de voordelen van promotieproducten is essentieel om ze correct in uw advertentiecampagne te implementeren. Als bedrijf kunt u de tijd nemen om te leren wat uw klanten nodig hebben en hen een relatiegeschenk geven dat waarde toevoegt en voordelen oplevert voor hun dagelijks leven.

Vraag de professionals van JM Promotions hoe u merk gerelateerde merchandise op een doelgerichte en gerichte manier kunt gebruiken om het bereik van uw producten en diensten voor een breder publiek uit te breiden en u een fantastisch rendement op uw marketinginvestering te geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *