Categorieën
Content marketing

Als je moest kiezen tussen meer traffic of meer conversie…

…welke van de twee zou je dan kiezen? Je tijd gaat nu in.

Weet je het al? Deze vraag lijkt een instinker, maar het probleem is dat veel mensen niet weten wat het verschil tussen traffic en conversie is, en wat dat voor je bedrijf betekent. Pas als je weet wat traffic en conversie precies zijn, kun je bepalen wat je eraan hebt. In deze blog lees je wat het verschil is tussen traffic en conversie, en hoe je ze allebei kunt verhogen.

Wat is conversie precies?

Goed, dat is een belangrijke vraag. Wat is conversie precies? Conversie heb je als je iemand ertoe weet te bewegen om op je Call-to-Action (CTA) te reageren. Dus bijvoorbeeld op een invulformulier op je website waarop hij persoonlijke gegevens achterlaat waarmee je hem kunt benaderen. Dat is belangrijk voor je bedrijf, want doordat die persoon op je CTA heeft gereageerd, is hij een stukje dichter gekomen bij het kopen van je product of het afnemen van je dienst. En dat is wat je wilt.

Aha. En wat is traffic dan?

Ook een belangrijke vraag. Traffic is simpel gezegd alle verkeer die naar je website voert. Dus alle bezoekers die je hebt. Kijk, een website hebben is leuk. Maar als je geen bezoekers hebt, levert zo’n website je natuurlijk niets op. Je moet er dus voor zorgen dat je bezoekers trekt. Meer traffic dus.

Traffic moet conversie opleveren

Maar nu het punt: een bezoeker an sich levert geen geld op, maar een koper wel. Je kunt dus nog zo veel traffic hebben, maar als al die bezoekers op je website niet overgaan tot het kopen van je product of het afnemen van je dienst, heb je daar niets aan. Je wilt dat de mensen op je website reageren op je CTA. Conversie dus. En dan wil je ook nog dat die conversie ervoor zorgt dat ze overgaan tot een aankoop. Want dan pas levert je website iets op: omzet.

Houd je bezoekers vast met content